ההחלטה להכניס יד מסייעת נוספת אל הבית אינה תמיד פשוטה. לעתים קרובות, הצורך בטיפול סיעודי עולה בנסיבות מורכבות ורגישות ומטבע הדברים, קשה לנו למסור את השליטה לאדם שאנו לא מכירים. חשוב שנזכור, אם נקבל את ההחלטה הנכונה עם האדם המתאים, נוכל לשפר את איכות החיים של היקרים לנו באופן דרמטי. בין אם נדרש רק סיוע במשימות תפקודיות שונות בבית, או מעקב וטיפול רפואי צמוד, ישנם שיקולים רבים שכדאי שניקח בחשבון. אלו כמה מהדגשים שכדאי להתמקד בהם.
בדיקת רקע של המטפלים הסיעודיים
כולנו רוצים את תחושת הביטחון כי האדם שבידיו הפקדנו את רווחתם של הקרובים לנו הוא אמין, מקצועי ובעל אופי נעים וטוב. לעתים קרובות, אמנם, נגלה שאנחנו מדשדשים במים לא מוכרים, הדרך הטובה ביותר לקבל בהירות היא לבצע תחקיר מעמיק אודות כל עובד פוטנציאלי. חשוב שלא נוותר בשום אופן על ראיון. זוהי הזדמנות חשובה ללמוד על הכישורים, הניסיון הקודם והחוזקות שלהם בתחום. חשוב לא להתבייש לבקש המלצות והפניות ללקוחות עבר. שיחה עם משפחות מטופלים קודמים יכולה ללמד אותך לא מעט על הכישורים ואיכות השירות. במהלך הבדיקה הזו נוכל ללמוד לא רק אודות היתרונות המקצועיים, אלא גם על המידות האישיות של המטפל. אחרי הכול, אנחנו הולכים לבלות עמם לא מעט זמן – כדאי ורצוי שנוודא שיהיה נעים בחברתם.
להסדיר את כל ההבנות בכתב
ניתן להימנע מהמון קצרים בתקשורת ואי נעימויות על ידי העלאה על הכתב של כל תנאי ההעסקה כאשר מח]שים מטפלים סיעודיים. תיאום הציפיות של שניכם – מימי החופשה והסדרי השכר ועד כלל המשימות שיכללו את התפקיד – וחתימה משותפת על חוזה, יאפשרו לכונן את מערכת היחסים על מצע יציב.
לשקול לעבוד עם איש מקצוע מקומי
יש מקרים בהם תקשורת ברורה ורציפה והנגישות של המטפלת שנעבוד עמה יכולה לעשות הבדל משמעותי. גם היום, ישנן לא מעט סוכנויות המציעות מטפלת סיעודית ישראלית המדברת עברית שוטפת ומכירה היטב את התרבות המקומית. אם חשוב לך שלאדם היקר לך תהיה היכולת לשוחח בחופשיות עם הצוות הטיפולי, זהו היבט שכדאי לבחון היטב.